Foto archiv: Radim Tuček 
Litoměřice

Litoměřice - Po celý únor budou mít litoměřičtí senioři zapojení do 10. ročníku akce Přeplavme svůj La Manche možnost zaplavat si každý čtvrtek dopoledne zdarma v krytém plaveckém bazénu. První zahajovací plavání se koná ve čtvrtek 1. února od 9 do 11 hodin. Další budou následovat 8., 22. a 29. února, vždy od 9 do 11 hodin.

Cílem této sportovní výzvy je jako každoročně uplavat společnými silami 34 kilometrů, tedy vzdálenost, jakou má kanál La Manche v nejužším místě. Průkazky, do kterých si senioři zapisují uplavané kilometry, je možné vyzvednout buď v Knihovně Karla Hynka Máchy, v infocentru na Mírovém náměstí nebo přímo v pokladně krytého bazénu. Po skončení akce je pak mohou odevzdat na všech jmenovaných místech.

V loňském roce předvedli litoměřičtí senioři výborný výkon. Společnými silami uplavali dohromady 206,1 kilometru. Kanál La Manche tak pokořili více než šestkrát.  

Sportovní výzva Přeplavme svůj La Manche v rámci projektu SenSen (Senzační Senioři) Nadace Charty 77 se koná každoročně od roku 2015. V Litoměřicích ji zaštiťuje spolek LiPen ve spolupráci Odborem sociálních věcí a zdravotnictví Městského úřadu v Litoměřicích a městskými sportovními zařízeními.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru