Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Zastupitelé města Litoměřice rozhodli o prodeji pozemků v zadním traktu areálu u bývalého železářství ve Vavřinecké ulici. Právě tato budova patřící soukromníkovi se má v budoucnu proměnit na bytový dům a na dotčeném pozemku je pro jeho rezidenty počítáno s parkovištěm.

Zastupitelé prodej pozemků za tržní cenu stanovenou znaleckým posudkem ve výši 2,9 milionů korun schválili s tím, že na nich bude zřízeno věcné břemeno. „To kupujícího, a i dalšího případného vlastníka zavazuje, že bez předchozího souhlasu města Litoměřice nemůže pozemky využít jinak, než jako plochy pro rezidenční parkování či jako plochy pro dopravní a technickou infrastrukturu, respektive pro další součásti a příslušenství nového bytového domu,“ vysvětlil místostarosta Jiří Adámek.

Povinný z věcného břemene se navíc koupí pozemků zavazuje, že do lhůty jednoho roku od přijetí usnesení zastupitelů o schválení prodeje pozemků podá žádost o stavební povolení na výstavbu nového bytového domu. Navíc ve lhůtě pěti let od právní moci stavebního povolení dokončí výstavbu bytového domu i s přilehlým parkovištěm.

Projekt bytového domu připravuje současný majitel objektu společnost Chovaneček. V budově na rohu Vavřinecké ulice a Kapucínského náměstí má vzniknout asi třicet bytových jednotek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru