Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Rekordně vysoký počet cestujících přepravila v loňském roce městská autobusová doprava (MAD) v Litoměřicích. Dohromady ji využilo 749 493 pasažérů.

„V roce 2022 MAD v Litoměřicích využilo 613 tisíc cestujících. Jedná se tedy o významný nárůst,“ připomněl místostarosta Jiří Adámek s tím, že náklady města na MAD jsou ročně zhruba 12 milionů korun.

Městská autobusová doprava je v Litoměřicích pro všechny cestující zdarma od května 2018. V letech předtím se průměrný počet cestujících ročně pohyboval okolo 225 tisíc. V současné době hromadnou dopravu zajišťují čtyři linky, v letních měsících pak funguje ještě zvláštní linka z autobusového nádraží na koupaliště.

Loni byl zatím zkušebně zaveden také spoj, který v době domácích utkání sváží fanoušky hokeje ke Kalich aréně a po zápase je opět vozí zpět.

„Zkušební provoz této linky bude trvat do konce současné hokejové sezóny. Přičemž počet přepravených cestujících má vzrůstající tendenci. Při posledních zápasech autobusovou linku pokaždé využilo v obou směrech přibližně sto fanoušků,“ doplnil Jiří Adámek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru