Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - Ve čtvrtek 16. listopadu proběhla také na Litoměřicku celorepubliková dopravně bezpečnostní akce. Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Akce pak byla více zaměřena na dodržování stanovených rychlostních limitů.

Policisté během akce zkontrolovali 30 vozidel a zjistili 25 dopravních přestupků. Na místě byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 15 000 korun. Závažnějším jednáním jednoho řidiče se bude dále ve správním řízení zabývat příslušný úřad.

Při kontrolách bylo zjištěno 20 řidičů, kteří sešlápli pedál plynu o trochu víc, a byla zjištěna 3 vozidla, která se nacházela v nevyhovujícím technickém stavu.

"Během akce byl na Liběšicku zastaven a kontrolován 40letý řidič jedoucí ve vozidle značky Škoda. Tento nepředložil žádné doklady ani řidičský průkaz a neměl sjednáno pojištění odpovědnosti provozu vozidla. Navíc bylo zjištěno, že má vysloveny 4 zákazy řízení všech motorových vozidel a to 3x rozhodnutím městských úřadů Roudnice nad Labem a Litoměřice a jedenkrát rozhodnutím Okresního soudu Litoměřice. Tímto jednáním tedy mařil výkon rozhodnutí, tím, že vykonával činnost, která mu byla rozhodnutím městských úřadů a soudu zakázána. Přítomnost návykových látek u dotyčného potvrdil orientační test na cannabis a amfetamin. Policisté ve zkráceném přípravném řízení muži sdělili podezření pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a na základě rozhodnutí soudu putoval do výkonu trestu pro pokračující trestnou činnost," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru