Foto: Město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Vzrostlé tisy lemující budovu bývalé Vojenské ubytovací a stavební správy (VUSS) již nebudou zdobit ulici 5. května. Důvodem jejich současného kácení je plánovaná kompletní rekonstrukce tohoto architektonicky zajímavého objektu.

„Stromy již zasahovaly do fasády či oplechování, a byly proto pro objekt nebezpečné. Navíc jejich plody byly jedovaté a výrazně znečišťovaly chodník. Důvodem kácení je i žádoucí úspora energií, neboť větve zasahovaly až do druhého patra budovy, kde by v budoucnu ubíraly světlo mladým muzikantům ze základní umělecké školy, která se sem má stěhovat,“ vysvětlil Vladimír Kolbaba, vedoucí oddělení investic Odboru územního rozvoje Městského úřadu v Litoměřicích.

Foto: Město Litoměřice

K pokácení dřevin město přistoupilo po zahájení období vegetačního klidu. „V předzahrádce bude před dokončením rekonstrukce vnitřních prostor objektu vysazena nová zeleň. O způsobu a rozsahu této úpravy rozhodne odbor životního prostředí města,“ doplnil Vladimír Kolbaba.

Město Litoměřice získalo z Národního plánu obnovy spravovaného Ministerstvem kultury na vznik „Kulturního a kreativního centra“, které v budově bývalé VUSS vznikne, celkem 107 milionů korun. Součástí projektu, předběžně vyčísleném na 152 milionů korun, bude i zmíněné zázemí pro zhruba tisícovku žáků a pedagogů Základní umělecké školy v Litoměřicích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru