Foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřicko - Ve dnech 3. a 4. listopadu 2023 probíhala na litoměřickém výstavišti akce s názvem „TECHDAYS – výstava škol aneb vzdělání budoucnosti“. Program byl zaměřen na výběr budoucího povolání a určen mladým lidem, kteří se stále ještě rozhodují.


Kromě různých nabídek pokračujícího studia byla na výstavišti zastoupena také Policie ČR.

"Stanoviště policie nabízelo mladým lidem ukázku dopravních prostředků a výstroj a výzbroj policistů. Přítomen byl kriminalistický technik, který mládež seznamoval s různými druhy stop a jejich zajišťováním na místě trestného činu. Dopravní policista zase přiblížil mladým lidem svou činnost a předvedl radar, služební vozidlo a další pomůcky. Hlídkoví policisté také neušli pozornosti přítomných, neboť si zde bylo možno vyzkoušet ochranné pomůcky jako přilbu, neprůstřelnou vestu nebo si vyzkoušet přístroj na zjišťování alkoholu v dechu," popsala policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Na dalším stanovišti se pak mohli účastníci akce dozvědět, jaké jsou podmínky přijetí k policii a jaké jsou možnosti uplatnění u PČR. Toto stanoviště nabízelo také informace k náborové kampani a různé prezentační materiály. Návštěvníkům akce, kteří projevili zájem o práci u policie, byly poskytnuty bližší informace o policejní práci, možnostech uplatnění a podmínkách přijetí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru