Foto: Město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Na městském hřbitově dnes proběhl pietní akt, kterým přítomní jako každý rok uctili památku litoměřických letců generála Františka Chábery a podplukovníka Ladislava Valníčka, kteří neváhali nasadit svůj život v boji proti zlu. Na jejich počest přeletěly nad městem gripeny.

Zároveň si účastníci akce připomněli oběti válečných konfliktů v kontextu s blížícím se Dnem válečných veteránů (11. listopadu).

Foto: Město Litoměřice

Za město Litoměřice se pietní akce zúčastnili starosta Radek Löwy s místostarostou Jiřím Adámkem, kteří k hrobům obou letců položili květiny. „Je důležité si jejich hrdinské činy v boji za správnou věc připomínat a alespoň touto cestou jim poděkovat. Nikdy neuhnuli a šli si za tím, čemu věřili, a to i za cenu ztráty vlastního života,“ sdělil v proslovu Jiří Adámek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru