Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - Od podzimních měsíců roku 2022 zaměstnával policisty tehdy neznámý pachatel, který se opakovaně vloupal do neobydleného domu na Polepsku. Při jeho poslední „návštěvě“ v tomto domě spadla klec.

Policisté na základě operativního šetření zjistili, že jde o dvojici - pětačtyřicetiletého muže z Prahy a o rok mladší ženu z Královéhradecka, kteří se pod rouškou tmy opakovaně vydávali na lup. Do domu měli vniknout po proražení otvoru do vstupních dveří a zevnitř odcizit téměř vše co šlo zpeněžit. Měli se zmocnit zde uloženého ošacení, různého elektrického nářadí, horského jízdního kola, elektrického přímotopu, bojleru, sporáku a dalších věcí. Získané peníze z prodeje své kořisti měli použít pro svou potřebu.

"Škoda je odhadována na více než 70 tisíc korun. Obvinění pro trestný čin krádeže vloupáním si převzali v těchto dnech. V případě soudem uznané viny hrozí obviněné ženě až dvouletý trest. Obviněnému muži pak hrozí trest vyšší, neboť se měl výše uvedeného jednání dopouštět i přes to, že byl za obdobnou činnost pravomocně odsouzen a potrestán," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru