Foto: Město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Vracení nevyčerpaného parkovného nebo možnost využití v Německu, Rakousku či Itálii. To jsou jen některé výhody, které s sebou přinese změna firmy, která v Litoměřicích zajišťuje provoz parkovací aplikace.

Společnost MPLA totiž nejpozději do konce roku vystřídá nadnárodní původně švédská firma EasyPark. Ke změně v rámci Česka dochází od 1. července ve všech městech, které aplikaci MPLA k parkování využívají. „Kdy přesně přijdou na řadu Litoměřice, zatím nevíme. Každopádně tři měsíce budou paralelně funkční obě aplikace a uživatelé MPLA budou v telefonu upozorňováni na změnu provozovatele. Bude tak dost času na stažení a zahájení používání aplikace EasyPark,“ vysvětlil místostarosta Jiří Adámek.

Výhodou nové aplikace je možnost platby parkovného v zahraničí, kdy je uživatelům k dispozici poradce v češtině. Řidiči jistě ocení také vracení peněz za nevyčerpané parkovné. „Zaplatíte si například dvě hodiny, ale odjedete za hodinu a čtvrt. Částka za 45 minut vám bude vrácena na účet,“ uvedl Jiří Adámek, jenž zvažuje i o zavedení parkovného po minutách. „Budeme o tom jednat,“ dodal místostarosta.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru