Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj, Litoměřicko - Starší ženu z Roudnicka oslovil v červenci tohoto roku prostřednictvím sociálních sítí neznámý muž, který se představil jako slovenský bavič.

Poškozená v domnění, že se jedná o veřejně známou osobu, přijala jeho žádost o přátelství. Údajný bavič se pak snažil získat její náklonnost a lásku. Po nějaké době přišel s legendou, že nyní se nachází v cizí zemi, kde mu měli odcizit peněženku s veškerými finančními prostředky.

Z poškozené postupně vylákal finance ve výši přesahující 380 tisíc korun, s tím, že jí je počátkem měsíce října tohoto roku vrátí. Když však k navrácení peněz nedošlo a podvodník přestal komunikovat, pojala poškozená podezření, že byla podvedena a obrátila se na policii.

"Případ jsme zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za což hrozí dosud neznámému pachateli až 2letý pobyt ve vězení," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

"Stejné případy s pracovním názvem „americký voják“ řeší policisté napříč celou republikou a poškozených žen rok od roku přibývá,"  dodává mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru