Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Výzvu ke změně systému řízení Mateřských škol Litoměřice a odvolání ředitelky, kterou dosud podepsalo 673 lidí, předali její iniciátoři místostarostovi Litoměřic Jiřímu Adámkovi.

„Vzájemně jsme se seznámili s postoji k dané záležitosti a informovali se o dosud provedených i chystaných krocích,“ charakterizoval průběh jednání místostarosta, který již před několika dny obeslal příslušné orgány s provedením inspekce v této příspěvkové organizaci města. Teprve jejich závěry budou směrodatné k dalšímu rozhodování rady města.

Bez ohledu na doručenou výzvu však chystá vedení města některé systémové změny, z nichž některé byly zahájeny ještě před vznikem petice. „Jde například o posílení kompetencí vedoucích jednotlivých středisek, tedy mateřských škol. Zavedeme systém evaluace, což je ve vzdělávání obvykle chápáno jako systematické zkoumání kvality, kdy výsledkem je určení hodnoty a efektivity vzdělávacího programu,“ naznačil místostarosta Adámek, jakým směrem se budoucí kroky mají ubírat. Zároveň již probíhá školení zaměstnanců na téma komunikace, která mohla být jednou z příčin vzniku nedorozumění či vzájemného nepochopení. Školení je zaměřeno jak na zkvalitnění interní komunikace (tedy mezi zaměstnanci), tak i externí, tedy směrem k rodičům dětí a veřejnosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru