Krajská zdravotní v litoměřické nemocnici otevřela Centrum porodní asistence
Foto: Krajská zdravotní
Litoměřice

Litoměřice - Centrum porodní asistence otevřela Krajská zdravotní, a.s. (KZ), na Gynekologicko-porodnickém oddělení Nemocnice Litoměřice, o.z. Slavnostního zahájení provozu 13. září v litoměřické porodnici se v doprovodu ředitele nemocnice Ing. Vladimíra Kestřánka, MBA, DiS., za vedení společnosti zúčastnil místopředseda představenstva KZ MUDr. Leoš Vysoudil, MBA, primářka oddělení MUDr. Petra Hejtmánková a její zástupce a vedoucí lékař porodních sálů MUDr. Petr Holba. Hosty, mezi nimiž nechyběly i bývalé porodní asistentky a další personál litoměřické porodnice, seznámili s projektem a provedli je nově připravenými prostory centra.

„Jsem rád, že Krajská zdravotní sleduje moderní trendy v oboru gynekologie a porodnictví a že nemocnice v Litoměřicích se stala vlajkovou lodí, první, kde se Centrum porodní asistence zřizuje. Jsem přesvědčen, že jeho otevřením to nekončí, protože v současné době se připravuje projektová dokumentace na komplexní rekonstrukci porodních sálů s předpokladem jejího dokončení v únoru příštího roku. Získáme-li další finanční prostředky, v závěru roku 2024 začne celková rekonstrukce oddělení navazující na modernizaci lůžkové části, která proběhla v roce 2010,“ uvedl MUDr. Leoš Vysoudil, MBA, místopředseda představenstva KZ.

1509ltmkz1

Foto: Krajská zdravotní

Centrum porodní asistence (CPA) tak rozšiřuje nabídku litoměřického gynekologicko-porodnického oddělení v péči o fyziologicky těhotné ženy. Projekt byl zahájen v polovině června za podpory a pomoci zkušených odborníků Gynekologicko-porodnické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice Bulovka – přednosty kliniky prof. MUDr. Michala Zikána, Ph.D., a vedoucího lékaře porodního sálu tamního CPA MUDr. Jana Matěchy, kteří se slavnostního otevření litoměřického CPA rovněž zúčastnili.

1509ltmkz3

Foto: Krajská zdravotní

„Chceme jednoznačně vrátit porodním asistentkám práci, která jim patří. K tomu bylo potřeba připravit celou řadu kroků, aby ji mohli vykonávat. Mimo jiné vytvoření rámce péče v ambulanci, bezpečné péče porodní asistentky o matku a dítě, jak vést rozhovor s těhotnou ženou, jak komunikovat v obtížných situacích či kde je hranice výhradní péče porodní asistentky a kde je již potřeba lékař. Přistoupili jsme k re-designu porodního sálu, kdy v rámci plánovaného malování porodního sálu došlo k jeho kompletnímu přetvoření, ke změně celkového vizuálu, instalaci pracovních linek a částečné obnově mobiliáře. Změnou v nejbližších týdnech projde i ambulantní trakt, kde vzniknou tři nové ambulance a centrální sesterna,“ řekl vedoucí lékař porodních sálů MUDr. Petr Holba. Motem snažení týmu zdravotnických specialistů, jak zdůraznil, je na základě realizace řady projektů vydobýt zpět renomé špičkového pracoviště v regionu.

„Centrum porodní asistence má potenciál stát se jedním z nejvyhledávanějších v rámci porodnic okresu Litoměřice až k hranicím Prahy a zároveň propojit všechny výhody, které nám nabízí to, že jsme spojeni s Krajskou zdravotní,“ přiblížil ambice litoměřických porodníků MUDr. Petr Holba.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru