CHYSTÁ SE: Výstava Paměti národa představí příběhy dvacátého století
Foto: město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Na Mírovém náměstí v Litoměřicích bude k vidění venkovní expozice pobočky Paměti národa Severní Čechy, která připomene zlomové události 20. století. Výstava podpořená finančně i městem Litoměřice nabídne několik příběhů pamětníků žijících v Ústeckém a Libereckém kraji.

Slavnostní zahájení se koná v úterý 29. srpna od 16 hodin. Velkoformátové panely s jednotlivými příběhy následně zůstanou na náměstí až do 14. září.

Paměť národa je jednou z nejrozsáhlejších sbírek vzpomínek pamětníků v Evropě a je veřejnosti přístupná on-line. Sbírku spravuje díky podpoře dárců nezisková organizace Post Bellum ve spolupráci s Českým rozhlasem a Ústavem pro studium totalitních režimů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru