Na Střeleckém ostrově budou nové houpací sítě
Foto: město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Na Střeleckém ostrově budou pro relaxační chvíle k dispozici již od příštího týdne nové houpací sítě. Dochází totiž k realizaci jednoho z nápadů, které město obdrželo od občanů v rámci participativního rozpočtování.

Umístěny budou v blízkosti letního kina. Dnes na místě došlo k postavení úchytů s betonovými základy, sítě k nim pak pracovníci stavební firmy připevní za několik dnů po zatvrdnutí materiálu.

„Věříme, že sítě budou hojně využívané, a ještě více posílí komunitu návštěvníků ostrova,“ sdělil zastupitel a politik Zdravého města Litoměřice Josef Douša, jenž si velmi pochvaluje letošní navýšení participativního rozpočtu z 200 tisíc na milion korun. „Díky tomu můžeme zrealizovat prakticky všechny letošní nápady občanů zahrnuté do hlasování. Je navíc velice pravděpodobné, že stejný obnos budeme mít k dispozici i v příštím roce,“ dodal Josef Douša.

Ještě letos budou zrealizovány i další návrhy občanů z participativního rozpočtu. Více bezpečné a doplněno o další herní prvky bude dětské hřiště na Kocandě (vítězný návrh), dále vznikne zázemí pro otužilce u Labe na Střeleckém ostrově (převlékárny s úložnými prostory), dojde k zakoupení mobilní kamery pro městskou policii i ke zvelebení ulice Mládežnická (lavička, vysazení stromu). „Podaří se nám tedy zrealizovat rekordních pět podnětů od občanů ze šesti. Všechny budou hotové do konce října. Pouze veřejné ohniště, které získalo v participativním rozpočtu nejméně hlasů, postaveno nebude, na něj už nezbydou finance,“ poznamenal Petr Leník, koordinátor Zdravého města Litoměřice.

Pořízení houpacích sítí a jejich ukotvení bude stát cca 150 tisíc korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru