Litoměřice navštívil arménský velvyslanec
Foto: město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Arménský velvyslanec v České republice Ashot Hovakimian navštívil minulý týden Litoměřice. Ambasadora, který do města přijel společně se svou chotí Anahit Hovakimian a tajemnicí velvyslanectví Zoyou Tovmasyan přivítal na radnici starosta Radek Löwy.

Během přátelského setkání Ashot Hovakimian hovořil mimo jiné o navázání vzájemné spolupráce, kdy velvyslanectví chystá cyklus výstav, jež mají za cíl představit Arménii a její kulturu. Jedním z míst konání výstavy mají být právě i Litoměřice

Ambasador dále prozradil, že Litoměřice si k návštěvě vybral také proto, že ve městě působí společnost, která se zabývá prodejem arménských, gruzínských a moldavských vín a nese stejné jméno jako arménský klášter Noravank zapsaný do seznamu UNESCO.

Cílem návštěvy zástupců arménského velvyslanectví byly ve čtvrtek nejen Litoměřice, ale také krajský úřad a město Ústí nad Labem, kde se Ashot Hovakimian setkal mimo jiné s hejtmanem Janem Schillerem. Společně jednali o možnostech navázání spolupráce Ústeckého kraje s Arménskou republikou, zejména v oblasti kultury a cestovního ruchu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru