Pro maminky v porodnici litoměřické nemocnice nově připravují bufetové snídaně
Foto: Krajská zdravotní
Litoměřice

Litoměřice - Bufetové snídaně mají od 17. července nově k dispozici maminky po porodu v nemocnici Krajské zdravotní, a.s. (KZ), v Litoměřicích. Projekt snídaní prostřednictvím nutričních týmů realizuje KZ na gynekologicko-porodnických odděleních svých nemocnic postupně od loňského roku. Možnost snídaně formou bufetu pro maminky a další pacientky již zavedli v nemocnicích v Mostě, Děčíně a Chomutově. Výběrové snídaně mají v Teplicích a Ústí nad Labem.

„Zavedením bufetových snídaní v porodnici reagujeme na aktuální moderní trendy v nemocničním stravování. K dispozici je široká nabídka sýrů, jogurtů, ovoce a zeleniny, několik druhů čaje, melta, caro, kakao, džus, dostatek pečiva. Strava, která je chutná, výživná, ale zároveň lehká, s množstvím vitaminů, vlákniny, bílkovin a kvalitních složených cukrů, urychluje regeneraci organizmu po porodu a napomáhá tvorbě mateřského mléka. Věřím, že maminky novinku ocení,“ uvedla MUDr. Petra Hejtmánková, primářka Gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Litoměřice, o.z.

„Snídaně formou bufetu je dalším benefitem pro naše rodičky na gynekologicko-porodnickém oddělení. Vím, že se na ně personál tohoto zdravotnického pracoviště velmi pečlivě připravoval, a o to víc mě těší, že se podařilo myšlenku převést do praxe. Děkuji všem, kdo se na realizaci tohoto projektu podíleli a podílejí – kolegům ze stravovacího provozu, nutriční terapeutce a zdravotnickému personálu na oddělení,“ řekl Ing. Vladimír Kestřánek, DiS., MBA, ředitel Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Litoměřice, o.z.

Bufetové snídaně na litoměřickém oddělení nejsou jedinou novinkou. Pro maminky, které porodí v nemocnici v Litoměřicích, stejně jako v dalších porodnicích KZ, je připraven poukaz v hodnotě dva tisíce korun na nákup zboží pro novorozence a maminky v nemocničních lékárnách společnosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru