Město reaguje na stížnosti obyvatel kvůli hluku při rekonstrukci nádraží
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Na základě stížnosti občanů ohledně hluku při nočních pracích při rekonstrukci vlakového nádraží Lovosice, se město obrátilo na zhotovitele Swietelsky Rail CZ s.r.o. a obdrželo oficiální vyjádření.

Zástupce zhotovitele stavby informoval, že noční výluky jsou využívány pro odvoz demontovaných konstrukcí a materiálů, které jsou dočasně umístěny v blízkosti kolejí. Nakládka probíhá v nočních hodinách, aby nedošlo k potenciálnímu omezení nebo ohrožení železniční dopravy z důvodu omezeného prostoru a velkého množství uloženého materiálu.

Stavba klade důraz na to, aby byly práce v noci eliminovány. V nočních výlukách budou realizovány pouze takové činnosti, které z hlediska časově-organizačních a provozních nemohou být provedeny jindy a jinak. Stavba deklaruje, že případné nezbytné práce prováděné v noci jsou prováděny tak, aby nebyly překračovány příslušné hlukové limity.

Starosta Vojtěch Krejčí k této situaci uvedl: „Za město Lovosice si velmi dobře uvědomujeme důležitost celého projektu a náročnost investice na tak frekventovaném železničním koridoru. Bohužel je nutné některé činnosti v rámci této náročné stavby provádět i v nočních hodinách. Jsme v neustálém kontaktu se zhotovitelem a bude naší snahou co nejvíce eliminovat noční práce. Zároveň však nechceme protáhnout dobu stavby ani její náklady.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru