Foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřicko - Za celoroční práci s Ajaxovým zápisníčkem byli na konci školního roku odměněni žáci druhých a třetích tříd ploskovické základní školy. Po celý školní rok pilně plnili úkoly a seznamovali se s tématy z oblasti prevence kriminality, dopravní výchovy, mezilidských vztahů, návykových látek, vlastní bezpečnosti a právního povědomí. Zápisník naučil děti rozpoznávat, kdy je jejich jednání správné a kdy už je v rozporu s danými pravidly, morálkou a také zákonem. Poslední problematikou v zápisníčku jsou bezpečné prázdniny, takže Ajaxův zápisník může být dětem dobrým rádcem i v době letního volna.

Druháčci a třeťáčci byli za celoroční práci odměněni a dostali od policistů omalovánky a drobné dárečky.

„Následovala společná odměna pro všechny žáky této školy formou ukázky práce kriminalistického technika. Přiblížil jim, jaké jsou druhy stop a jak se zajišťují. Děti měly možnost se na vše zblízka podívat a vyzkoušet. Poté si každý mohl udělat své otisky prstů a odnést si je na památku," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

2806ajax1

O tom, že preventivní akce nebyla zbytečná, svědčilo množství dotazů, potlesk a také nadšení dětí, které bylo pro policisty opravdovou odměnou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru