Na náměstí v Litoměřicích mají být první podzemní kontejnery
Foto: město Litoměřice
Litoměřice

Litoměřice - Na Mírovém náměstí, naproti knihkupectví Martin, tedy přímo v Městské památkové rezervaci Litoměřice, možná bude ještě letos první podzemní kontejnerové stání.

Přípravy na realizaci, spočívající hlavně v průzkumu podzemí, již úspěšně proběhly. Nyní zastupitelé schválili podání žádosti o dotaci na realizaci projektu vyčísleného na zhruba 1,5 milionu korun.

V případě získání dotace z Programu pro podporu odpadového hospodářství obcí v Ústeckém kraji za období 2017 - 2025 se město na financování bude podílet minimálně třiceti procenty z celkové částky. „Sice ubydou tři parkovací místa, ale dojde ke zlepšení podmínek pro nakládání s odpady,“ uvedl místostarosta Petr Panaš.

Zastupitelé zároveň podpořili i podání žádosti o dotaci na vybudování podzemního kontejnerového stání v Liškově ulici. „Ve středu Liškovy ulice čtyři podzemní kontejnery nahradí momentální nevzhledné cihlové stání, kde se nacházejí tři nádoby na směsný komunální odpad,“ sdělila Veronika Kleverová, referentka majetkové správy odpadového hospodářství odboru životního prostředí MěÚ.

„Pokud dotaci získáme, mohly by být nové podzemní kontejnery v provozu do konce letošního roku,“ upřesnil Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu.

Celkově ve městě půjde již o patnácté a šestnácté podzemní kontejnerové stání, první však na náměstí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru