Malé popelnice budou nově sváženy jen jednou za dva týdny
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Již od 1. července budou malé nádoby na komunální odpad o objemu 120 a 240 litrů sváženy od rodinných a bytových domů jen jednou za čtrnáct dnů namísto současného týdenního svozu (vždy v sudý týden, poprvé tedy nebudou popelnice svezeny v týdnu od 3. do 7. července).

Město k tomuto kroku přistoupilo zejména z důvodu úspor financí, jelikož ceny za svoz komunálního odpadu výrazně vzrostly. Snížit četnost svozu směsného komunálního odpadu je určitě lepší alternativou než občanům navýšit poplatek za svoz odpadu, k čemuž by bez úpravy svozových termínů muselo dojít. Dalším důvodem je velmi vysoký podíl nevytříděného směsného komunálního odpadu. Jen za rok 2022 ho bylo na skládku z města Litoměřice uloženo přes 4 200 tun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru