Sezona na koupališti pozvolna začíná, vstupné podraží
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Otevřeno od 8. května dle počasí. Tuto informaci se dozvědí na vstupních dveřích zájemci o návštěvu městského koupaliště na Písečném ostrově.

V současné chvíli je již napuštěn menší 30metrový bazén a zčásti brouzdaliště. Nyní probíhá pozvolný ohřev vody. „Pro otevření je potřeba alespoň 20stupňová venkovní teplota, která zatím není. Navíc noci jsou ještě chladné a teplota vody tak vždy klesne,“ vysvětlil vedoucí koupaliště Ladislav Beneš.

Oproti loňsku bude navýšeno vstupné o 10 korun. V květnu a září zaplatí dospělý za celý den 60 korun, po 16. hodině 40. V hlavní sezoně, tedy od června do konce srpna, pak bude celodenní vstupné 90 korun (po 16. hodině 60). „Náklady na provoz neustále stoupají. Třeba jen s elektřinou se za jeden den nedostaneme pod pět tisíc korun. O vodu se musíme starat dle zákona, a je tudíž nutné mít například filtraci v provozu 24 hodin denně,“ doplnil Ladislav Beneš.

Zatímco před loňskou sezonou došlo k opravě minigolfu a instalaci nové skluzavky, letošní přípravy spočívaly hlavně v nátěrech bazénů a zvelebení trávníku. „V zimě se nám tu totiž proběhla tlupa kanců,“ upozornil na nevšední událost na koupališti Ladislav Beneš.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru