Hokejisté se v 1. lize udrží. Město jim půjčí deset milionů korun
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - HC Stadion Litoměřice bude i nadále hrát l. hokejovou ligu ČR — Chance ligu. Finanční problémy, do kterých se dostal, mu pomůže překlenout město mimořádnou půjčkou ve výši deseti milionů korun. Použita má být na úhradu aktuálně splatných závazků vůči dodavatelům a soukromým subjektům, které vznikly ukončením spolupráce s Českým svazem ledního hokeje (ČSLH).

Po dlouhé diskusi tak včera rozhodli většinou hlasů litoměřičtí zastupitelé. Jednomyslnou podporu vyjádřil tomuto kroku i finanční výbor, jež je poradním orgánem zastupitelstva. Splátka bude rozložena do pěti let. „Při rozhodování jsme zohlednili dlouhodobě úspěšnou reprezentaci města, nadprůměrnou návštěvnost, která svědčí o zájmu obyvatel, a chystaná úsporná opatření v provozu klubu,“ okomentoval výsledek jednání zastupitelstva starosta Radek Löwy.

Jisté záruky městu skýtá licence pro 1. ligu. Její aktuální hodnota podle sportovního ředitele klubu Jana Fišery dosahuje 12 milionů korun a zájem o odkup již projevily tři kluby. „Věříme však, že díky mimořádným úsporným opatřením, která jsme přijali, a pomoci města dokážeme finanční situaci stabilizovat. Hráči, přestože jsme jim snížili platy, zůstali a jdou do toho s námi,“ věří v lepší zítřky Jan Fišera, který zastupitelům za podporu poděkoval. V případě opačného rozhodnutí města by totiž zřejmě hokej dospělých skončil, a to i vlivem bezprecedentního nárůstu cen a inflace.

Rozpočet HC Stadion Litoměřice činí ročně 20 milionů korun. Zhruba 14 milionů korun si klub shání vlastními silami. Zbývajících 6 milionů dostává od města v rámci programu určeného na podporu sportu, a to primárně na děti a mládež.

Druhá nejvyšší hokejová soutěž se v Litoměřicích hraje od roku 2010, nyní tedy skončila 13. sezona, což litoměřický klub řadí na druhé místo mezi účastníky soutěže. Navíc v této sezoně byli Litoměřičtí jediní zástupci ze severu Čech. Průměrná návštěva v letošní sezoně dosáhla téměř 1.200 diváků, což je v této soutěži jedna z nejvyšších.

Autor: Eva Břeňová

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru