Město přispělo na provoz pohotovosti v litoměřické nemocnici
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Město Litoměřice přispělo Krajskému úřadu Ústeckého kraje na zajištění provozu lékařské pohotovostní služby v litoměřické nemocnici. Částku ve výši 800 tisíc korun schválili zastupitelé na posledním zasedání.

Jak přiblížila místostarostka Litoměřic Alena Rožcová, dotace bude využita jak na zajištění pohotovosti pro dospělé, tak i pohotovosti pro děti a dorost ve spádové oblasti Litoměřic. „Schválená výše dotace odpovídá v průměru tomu, kolik za uvedenou činnost přispívají ostatní města v Ústeckém kraji,“ uvedla Alena Rožcová, jež má v gesci sociální věci a zdravotnictví.

Pohotovosti pro děti i dospělé v Nemocnici Litoměřice provozované společností Krajská zdravotní fungují ve všední dny vždy od 17 do 20 hodin, o víkendech a svátcích pak od 10 do 19 hodin.

„V budoucnu by v litoměřické nemocnici mohla pacientům sloužit oční ambulance a také zubní ambulance s pohotovostí,“ informovala o novince Alena Rožcová s tím, že v současné době probíhají na toto téma jednání vedení města s představiteli Krajské zdravotní, pod níž litoměřická nemocnice spadá.

Mluvčí společnosti Krajská zdravotní Jana Mrákotová doplnila, že dostupná stomatologická péče je ze strany veřejnosti vnímaná jako velmi potřebná a nutná. „Vedení Krajské zdravotní společně s vedením litoměřické nemocnice, kterou KZ spravuje, vybralo prostory v areálu nemocnice. Prostory byly vybírané tak, aby byly pro pacienty snadno dostupné. Nyní budou jednání pokračovat,“ uvedla Jana Mrákotová a dodala, že bude nutné zajistit stavební úpravy, vybavení pracoviště, financování a další provozní záležitosti. V neposlední řadě bude potřeba řešit také záležitosti personální.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru