Policisté před Velikonocemi upozorňovali seniory u obchodů na kapsáře
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřice - Velikonoce se blíží, dejte si velký pozor na kapsáře. S touto výzvou, praktickými radami a letáčky vyrazili v úterý a ve středu k nákupním centrům v Litoměřicích státní i městští policisté, aby zejména starší občany upozornili na nebezpečí spojené s předvelikonočními nákupy, na něž se důkladně připravují kapsáři.

„Podobná období jsou pro ně ideální. Využívají příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení s osobními věcmi. Mají krádež předem pečlivě nacvičenou a často kradou ve skupinách,“ vysvětlila Pavla Kofrová, tisková mluvčí litoměřického územního odboru Policie ČR.

Policisté oslovené občany upozorňovali také na možnost krádeže věcí ze zaparkovaných vozidel. Bohužel si také od některých vyslechli jejich nepříjemný zážitek a trpkou zkušenost s kapesním zlodějem.

„Dávejte si pozor na kapsáře a mějte své věci neustále pod kontrolou. Vyhnete se tak nepříjemným zjištěním, stresům a zbytečnému vyřizování s odcizením dokladů, platebních karet, mobilních telefonů apod.,“ vyzvala Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru