Druhý sběrný dvůr bude v areálu technických služeb i s re-use centrem
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Rozhodnuto. Druhý sběrný dvůr v Litoměřicích vyroste v areálu Technických služeb města v bývalých kasárnách Pod Radobýlem. V současné době se začíná s přípravou projektové dokumentace.

Příjezd do dvoru bude z ulice Na Bídnici, kde dojde k opravě silnice. „Počítáme, že k výstavbě dojde příští rok,“ upřesnil Pavel Gryndler, vedoucí odboru životního prostředí městského úřadu. Důvodem záměru je již nedostačující kapacita sběrného dvoru v Nerudově ulici.

V rámci nového dvoru město počítá i se zřízením re-use centra, které bude sloužit k využití ještě funkčních předmětů (oblečení, nádobí, nábytek, knihy, elektro atd.), které by jinak občané odložili do sběrného dvoru jako odpad. „Tímto krokem bychom chtěli v rámci tzv. plnění cíle obce jednak snížit množství objemného odpadu končícího na skládce a zároveň umožnit lidem, aby si mohli tyto předměty odnést a dále používat,“ sdělila Veronika Kleverová, referentka majetkové správy odpadového hospodářství odboru životního prostředí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru