Sedmdesátiletý senior se rozhodl investovat do akcií. Místo toho přišel o skoro dva miliony
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj, Děčínsko - Investovat do akcií energetické a automobilové společnosti se rozhodl 70letý muž z Děčínska. V reakci na reklamní odkaz na sociální síti, který sliboval zhodnocení finančních prostředků investicí do akcií, projevil zájem o investování do akcií těchto společností.

Do několika minut se muži telefonicky ozvali ,,specialisté“ podvodné společnosti zabývající se obchodováním s akciemi a muž pak do svého počítače instaloval program pro vzdálený přístup Anydesk a ,,investování “ mohlo začít. Pod vedením těchto ,,specialistů“, kteří mluvili lámanou češtinou a kteří muže smyšlenými historkami přesvědčili o nutnosti zasílání plateb na různé tuzemské, ale i zahraniční bankovní účty, senior pak odeslal několik plateb. V období jednoho měsíce tak přišel o více než 1 800 000 korun.

Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Pachatelům v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 5 let.

"Opětovně apelujeme na občany, aby v žádném případě nedovolovali vzdáleně vstupovat do jejich zařízení někomu, koho neznají. Pokud investování nerozumíte, tak se mu pokud možno vyhýbejte," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru