Školáci chválili nový skatepark, uvítali by plochu na graffiti a více festivalů
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Legální plocha na graffiti, více festivalů pro děti a mládež či větší počet mlžných stožárů v ulicích města. Taková přání vzešla dnes dopoledne od žáků druhého stupně Základní školy Lingua Universal v rámci letošního ročníku školních fór pořádaných Zdravým městem Litoměřice. Další školní fóra se v jednotlivých litoměřických základních školách uskuteční v následujících dnech.

Konkrétní námět, který v každém ze školních fór získá nejvíce hlasů, postoupí k užšímu projednávání v rámci Mladého fóra. To se uskuteční v polovině dubna letošního roku. „Žáci budou mít následně možnost své návrhy z Mladého fóra prezentovat také na veřejném fóru, jež plánujeme v průběhu tohoto roku,“ připomněl politik Zdravého města Litoměřice Josef Douša s tím, že mladá generace tak získává možnost se aktivně zapojit do témat kvality života a rozvoje ve městě.

Školní fóra jsou tradičně rozdělena do dvou částí. V první žáci řeší otázky týkající se pouze školy, v druhé pak navrhují, co se jim v Litoměřicích líbí a co by si přáli zlepšit. Jednotlivých školních fór se proto kromě zástupců Zdravého města účastní také vedení Litoměřic. Na to dnešní přišli v druhé části týkající se města se žáky diskutovat starosta Radek Löwy a místostarosta Petr Panaš.

Vítězným tématem na ZŠ Lingua Universal se stal nápad na vymezení plochy, kde by školáci mohli legálně stříkat graffiti. „Jednou z možností by v tomto případě mohl být podchod na Střelecký ostrov u dolního nádraží, který máme v plánu rekonstruovat,“ nastínil starosta.

To, že město bere návrhy mladých vážně, potvrzuje i řešení výstupů z předešlých ročníků Školních fór. Patří mezi ně například přání o navýšení bezpečnosti ve městě. V letošním roce město plánuje pořízení několika modernějších kamer, které doplní kamerový systém v Litoměřicích. Vyslyšeno má být také přání žáků ze Základní školy Boženy Němcové na instalaci pítka na cyklostezce u Labe. To má být vybudováno na Střeleckém ostrově v blízkosti altánu. Na požadavek v podobě navýšení parkovacích míst město reaguje projektem stavby parkovacího domu v lokalitě Růžovka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru