Na sídlištích přibydou první polopodzemní kontejnery na bioodpad
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Město vyslyšelo přání obyvatel a rozmístí letos první jednokubíkové polopodzemní kontejnery na bioodpad (podobné jako na snímku nádoba vlevo). Nejprve přijdou na řadu sídliště.

„Návrhy v tuto chvíli řeší projektant. Pokud to technické podmínky vybraných míst umožní, začínat bychom měli v ulicích Alfonse Muchy, U Kapličky, Mládežnická a Bojská,“ vyjmenovala Veronika Kleverová, referentka majetkové správy odpadového hospodářství odboru životního prostředí městského úřadu.

Základní rozdíl mezi polopodzemním a podzemním kontejnerem je v tom, že podzemní bývá celým objemem vhazovaného odpadu (i při zcela zaplněném kontejneru) pod zemí. Nádoba je krychlového tvaru a objem nadzemní vhozové části bývá menší než u polopodzemních kontejnerů, které jsou pod i nad zemí kruhového tvaru a odpad při naplněnosti dosahuje až do nadzemní části kontejneru.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru