Roudnická nemocnice má nové špičkové inkubátory a sanitku pro převoz pacientů
Ilustrační foto: Penta Hospitals
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Špičkové novorozenecké inkubátory nebo sanitku pro převoz pacientů na dialýzu a odborná vyšetření získala v loňském roce Nemocnice Roudnice nad Labem díky podpoře Ústeckého kraje. Ten na nákup potřebného vybavení poskytl nemocnici tři miliony korun.

„Největší část prostředků získaných od Ústeckého kraje jsme využili k dalšímu zvýšení bezpečnosti našich pacientů,“ vysvětluje ředitel nemocnice Peter Kysela. Do Roudnice tak zamířily například dva zbrusu nové novorozenecké inkubátory Shelly, s technologií SpO2 Masimo. Tento výrobek české firmy je špičkou ve svém oboru především díky unikátní technologii Masimo Rainbow SET. „Ta umožňuje i u takto malých dětí neinvazivně monitorovat nejen puls, ale také další parametry, jako je nasycení krve kyslíkem, index perfuze, nebo obsah hemoglobinu v krvi. Navíc inkubátor má zdvojené zabezpečení, takže personál má jistotu, že v případě jakýchkoliv neočekávaných událostí bude okamžitě informován a může zasáhnout.“

Na bezpečí pacientů pak byl zaměřen i nákup čtyř defibrilátorů BeneHeart D3. Přístroje za více než půl milionu korun jsou nově umístěny na anesteziologicko-resuscitačním oddělení a dalších pracovištích nemocnice. V případě výskytu maligní srdeční arytmie nebo tachykardie tak významně zvyšují šanci postižených na přežití. Menší, ale neméně významný přínos pro pacienty nemocnice pak mají i čtyři nová intenzivní lůzka s příslušenstvím, které díky krajské pomoci získala chirurgická jednotka intenzivní péče.

„Jednoznačně největší částku z pomoci Ústeckého kraje jsme ale využili na nákup nové sanitky pro naše pacienty,“ shrnuje Kysela. Vůz bude sloužit především starším lidem, kteří potřebují přepravu například na dialýzu, specializovaná vyšetření nebo odběry a zdravotní stav jim neumožňuje cestu absolvovat vlastními silami.

„Těch, kteří tuto možnost využívají je skutečně mnoho,“ vysvětluje ředitel. „Naše nemocnice provozuje celkem sedm vozů dopravní zdravotnické služby. Obsluhují oblast do 50 kilometrů od Roudnice a každý rok přepravíme téměř osm a půl tisíce pacientů.“

Nové vozidlo, které nahradilo jeden z dosluhujících strojů, přitom bude pro klienty nemocnice nejen komfortní, ale nabídne i lepší možnosti pro převoz vozíčkářů, nebo ležících pacentů. V budoucnosti pak nemocnice připravuje postupnou obměnu i u zbývajících sanitek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru