Operativa děčínské chirurgie se dočasně přesouvá do Rumburku a Litoměřic
Odjezd děčínských zdravotníků do Nemocnice Rumburk. Foto: Krajská zdravotní
Litoměřice

Děčínsko, Litoměřice - V souvislosti s výstavbou nového pavilonu Emergency v děčínské nemocnici, která spadá pod Krajskou zdravotní, a.s. (KZ), dojde od nového roku k dočasnému přesunu části operativy. Konkrétně jde o chirurgické oddělení Nemocnice Děčín.

„Plnohodnotný tým operatérů, anesteziologů i sester se bude podle stanoveného plánu přesouvat k operacím do Nemocnice Litoměřice nebo do Nemocnice Rumburk. Kapacity těchto nemocnic, které stejně jako ta naše spravuje KZ, budeme využívat současně tak, abychom zajistili pro naše pacienty adekvátní a potřebnou zdravotní péči. Mluvíme zde opravdu o přesunech operačních týmů z děčínské nemocnice, které doplní případně dle potřeby a konkrétních plánů kolegové z rumburské a z litoměřické nemocnice podle toho, kde bude konkrétní operační výkon prováděný. Obě nemocnice budou zajišťovat také nezbytnou lůžkovou péči. Zásadní informací pro pacienty je i to, že kompletní předoperační příprava bude nadále probíhat v Děčíně,“ uvedl podrobnosti Jan Rejholec, primář děčínské chirurgie.

„Přesun operativy je nezbytný z důvodu nové výstavby a rekonstrukce děčínské nemocnice. Krajská zdravotní investuje nejen zde, ale ve všech svých sedmi nemocnicích, to vše s jediným cílem – poskytnout pacientům a zaměstnancům co nejlepší péči a prostředí,“ řekl MUDr. Petr Malý, MBA, generální ředitel KZ.

První etapa výstavby v Děčíně zahrnuje částku vyšší než 780 milionů korun. Práce obsahují demolici starých objektů, nový pavilon Emergency, nové operační sály, prostor centrální sterilizace, JIP a ARO, modernizaci energocentra a výstavbu parkovacího domu. Do budoucna by měla navázat druhá etapa – Pavilon péče o matku a dítě včetně hemodialyzačního střediska a nadzemního propojovacího koridoru.

„Jsme si vědomi, že pacienti nyní budou muset strpět určité nepohodlí, ale věříme, že výsledný efekt celé investice bude stát za to. Mějte prosím pochopení a trpělivost a těšte se s námi na nové prostředí děčínské nemocnice, které rozhodně bude velikým krokem kupředu,“ dodal MUDr. Michal Hanauer, MBA, ředitel Nemocnice Děčín.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru