Omezte návštěvy pacientů a v nemocnici noste respirátory, doporučuje kvůli nemocnosti Krajská zdravotní
Najdete ještě nějakou nanoroušku nebo respirátor? Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - V souladu s doporučením Krajské hygienické stanice (KHS) Ústeckého kraje, vedení Krajské zdravotní (KZ) doporučuje po dobu zvýšeného výskytu akutních respiračních onemocnění omezit na nejnižší možnou míru návštěvy hospitalizovaných pacientů s přihlédnutím k jejich zdravotnímu stavu.

Nadále se doporučuje používání vhodných ochranných prostředků dýchacích cest u všech osob vstupujících do zdravotnických zařízení KZ. Dle doporučení KHS Ústeckého kraje, zastoupené ředitelkou MUDr. Lenkou Šimůnkovou, se za vhodný ochranný prostředek dýchacích cest se považuje respirátor (bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek) s minimální filtrační účinností 94 %, tedy filtrační třídou ochrany nejméně FFP2. Je nezbytné zdůraznit, že respirátor musí k tělu přiléhat, respektive těsnit, a musí být zakryta část dutiny ústní a okolí včetně nosu.

Vedení společnosti apeluje na všechny, aby pečlivě zvážili nutnost návštěvy zdravotnických zařízení v těchto dnech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru