Opilý řidič nadýchal přes tři promile! Druhý byl v takovém stavu, že nebyl schopný ani zaplatit za benzin
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - Ve čtvrtek krátce po poledni kontrolovala policejní hlídka podezřelého řidiče, který řídil motorové vozidlo v Lovosicích. Podezření policistů, že řidič je pod vlivem alkoholu, se potvrdilo.

Dechové zkoušky na alkohol opakovaně ukázaly hodnoty přes tři promile. Čtyřiapadesátiletému Lovosičanovi byla další jízda zakázána. Podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky si převzal až po vystřízlivění.

Obdobným případem se zabývali v uplynulém týdnu policisté v Litoměřicích. Jedenatřicetiletý řidič z Úštěcka si jel natankovat pohonné hmoty na jednu z čerpacích stanic do Litoměřic. Byl v takovém stavu, že nebyl schopen ani zaplatit natankovaný benzin. Obsluha čerpací stanice přivolala policisty, kteří dali řidiči „dýchnout“. Dechová zkouška na alkohol byla opakovaně pozitivní a vykazovala hodnoty 2,3 a 2,2 promile.

"I tento řidič musel na policejní cele setrvat do vystřízlivění. Poté mu bylo sděleno podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě soudem uznané viny hrozí oběma řidičům trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru