Začaly opravy u autobusového nádraží, komunikace byla v havarijním stavu. Jak dlouho potrvají?
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Opravy havarijního stavu komunikace v ulici Marie Pomocné u autobusového nádraží začaly. První etapa dvoufázové revitalizace potrvá dva měsíce. Druhá část prací proběhne v příštím roce. Změn dozná jak parkovací pruh (bude zřízen i pro autobusy), tak celkový vzhled ulice (přibude zelený středový ostrůvek).

Opravy s sebou přinášejí dopravní omezení. „Realizace stavby se uskuteční za úplné uzavírky jednoho jízdního pruhu. Vjezd do ulice bude pro všechna vozidla včetně autobusů pouze od ulice Mezibraní a výjezd taktéž pro všechny směrem do ulice Nádražní,“ informoval Josef Landa z odboru dopravy a silničního hospodářství městského úřadu. „Parkování vozidel taxislužby je přemístěno do ulice Ostrovní a úprava příchodu k budově vlakového nádraží se týká i pěších,“ doplnil Josef Landa. Odstranění havarijního stavu ulice Marie Pomocné bude s ohledem na nestabilitu podloží s pozůstatky staré zástavby stavebně složité. Vyžádá si speciální zakládání s cílem zamezit do budoucna dalším propadům povrchu silnice.

Technický stav vozovky byl terčem kritiky obyvatel již delší dobu. Zdánlivá nečinnost však měla své důvody. „Stále jsme totiž jednali s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR o realizaci přeložky silnice I/15, která by vyvedla dopravu z Tyršova mostu právě ulicí Marie Pomocné s cílem ulevit dopravou přetížené Kocandě, zejména ulici Českolipská. Bohužel po třech letech intenzivních jednání ŘSD definitivně potvrdilo, že od záměru ustupuje. Proto jsme nyní mohli okamžitě zahájit stavební práce vedoucí k odstranění havarijního stavu ulice Marie Pomocné,“ odůvodnil časovou prodlevu radní Filip Hrbek zodpovědný za územní plánování.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru