Celníci na D8 zadrželi cizince bez dokladů, měli namířeno do Německa. Řidiči hrozí osm let vězení
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústí nad Labem - Policejní komisař sdělil obvinění 23letému cizinci z trestného činu Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Obviněný cizinec v Maďarsku v Budapešti do svého vozidla naložil pět občanů Turecka.

Tyto osoby i přesto, že si byl vědom, že nemají platné cestovní doklady a víza a rovněž nemají povolení k pobytu na území České republiky, následně převezl přes hraniční přechody v Maďarsku a Slovensku. Na území našeho státu pak pokračoval směrem k hranicím Německa, kdy cílovou stanicí měly být Drážďany. Ve chvíli, kdy se již blížil po dálnici D8 k hranici s Německem, byl hlídkou Celní správy zastaven a kontrolován. Pět státních příslušníků Turecka, kteří neměli u sebe žádné doklady bylo zajištěno a předáno do rukou policistů cizinecké policie. Policisté zajištěné osoby ztotožnili a eskortovali na oddělení cizinecké policie v Ústí nad Labem. Třiadvacetiletý řidič byl zadržen a vyslechnut.

"Při výslechu uvedl, že se o možnosti převážení osob dozvěděl z inzerátu a že za úplatu 1 500 Euro se mu to zdálo jako dobrý přivýdělek. Na obviněného muže byla uvalena vazba a za uvedené jednání mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 8 let," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru