Vinobraní omezí parkování a dopravu v centru Litoměřic
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - V sobotu 17. září proběhne v Litoměřicích vinobraní. Oblíbená slavnost vína a burčáku bude po vzoru loňského roku pouze jednodenní a bude probíhat na několika místech. Konkrétně na Mírovém náměstí, Dominikánském náměstí, Kostelním náměstí, Divadelním nádvoří, Hradním nádvoří, Tržnici Felixe Holzmanna, v klubu Baronka a v prostoru u Kina Máj.

S konáním vinobraní souvisí také nutná omezení, která se vždy při realizaci akce opakují. Příprava, samotná realizace i následný úklid patří mezi nejnáročnější procesy, jaké Městské kulturní zařízení organizují. Žádají proto obyvatele, živnostníky i lidi, kteří v centru města pracují, o pochopení, toleranci a akceptaci nastavených pravidel a podmínek akce.

Soupis všech omezení je následující:

  • Od čtvrtka 15.9. od 20 hodin do neděle 18.9. do 16 hodin nebude možné parkovat na Mírovém náměstí, Tyršově náměstí, parkovišti U Hvězdárny a v Lidické ulici
  • Parkoviště Na Valech u soudu a naproti u zahradnictví jsou vyhrazena pro stánkaře na povolení MKZ v termínu od 16.9. do 17.9.
  • Od pátku 16.9. od 6 hodin do 17.9. do 24 hodin bude uzavřeno celé Mírové náměstí, ulice Lidická včetně Tyršova náměstí a parkoviště U Hvězdárny – výjimku bude mít zásobování na vykládku/nakládku během celého dne v pátek, v sobotu pak do 10 hodin, bez možnosti parkování. Pěší se na místa dostanou bez omezení.
  • V ulici Dlouhá počítejte s omezeným provozem vzhledem ke koloně stánkařů, kteří budou najíždět již v pátek během celého dne a v sobotu do 10 hodin.
  • Městská autobusová doprava nebude v průběhu pátečního a sobotního dne vjíždět k zastávce na Mírovém náměstí.

Po zkušenostech z loňského ročníku vinobraní pořádající MKZ zajistila vyšší počet lidí, kteří budou koordinovat dopravu v rámci všech uzavírek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru