Mladík podvedl během pár měsíců skoro dvě stě lidí! Policie popsala, jak se mu to povedlo
ilustrační foto
Litoměřice

ČR, Karlovarsko - Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání teprve dvaadvacetiletého mladíka z Lounska, kterého obvinili ze spáchání zločinu podvodu. Obviněný měl totiž od začátku října roku 2020 do poloviny března roku 2021 vylákat od několika osob finanční prostředky za zboží, které nabízel na internetu.

Mladík měl pod smyšlenými jmény na různých internetových portálech nabízet mobilní telefony, chytré hodinky a zejména herní konzole. "Se zájemci o zboží měl zezačátku komunikovat, domluvit se na platbě předem na bankovní účet, ovšem po zaplacení měl přestat komunikovat, zboží nedodat a finanční prostředky si nechat pro svou potřebu. Takto měl jednat i přesto, že si byl vědom toho, že nabízené zboží není schopen kupujícím dodat," uvádí mluvčí policistů Jaku Kopřiva.

Během několika měsíců měl takto podvést téměř 190 osob a způsobit jim celkovou škodu téměř 1,1 milionu korun. V případě prokázání viny hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až na osm let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru