Novým ředitelem roudnické nemocnice bude Peter Kysela
Zdroj: www.pnsp.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - V čele Nemocnice Roudnice nad Labem stane zkušený zdravotnický manažer Peter Kysela. Jeho cílem bude navázat na zahájenou investiční výstavbu v Roudnici a připravit podmínky pro další růst kvality péče, včetně akreditace nemocnice.

"Nemocnice Roudnice má z našeho pohledu velký potenciál a investice do jejího dalšího rozvoje patří mezi jednu z priorit celé skupiny,” říká k manažerské změně Barbora Vaculíková, generální ředitelka skupiny Penta Hospitals. Firma jen letos v Roudnici nad Labem investuje téměř 80 milionů korun a s dalšími projekty počítá i v nadcházejících letech.

“Úkolem nového vedení nemocnice bude promítnout tyto investice do rozvoje poskytované péče a především do její kvality. Cílem je, aby se Roudnice znovu stala renomovaným a vyhledávaným zdravotnickým zařízením s vysokým kreditem ve vybraných oborech.”

Právě v oblasti kvality poskytované péče a řízení provozu si s sebou nový ředitel Peter Kysela přinese do Roudnice nad Labem největší kapitál. Bohaté zkušenosti nasbíral hlavně jako ředitel Nemocnice Vršovice, která se pod jeho vedením dokázala z malého pražského zdravotnického zařízení vypracovat až do pozice renomovaného pracoviště specializovaného na ortopedii, rehabilitaci a následnou intenzivní péči. Dnes Nemocnice Vršovice patří, v některých oblastech, dokonce k evropské špičce v oboru. A jedním ze záměrů, které si s sebou Peter Kysela do města nad Labem přináší, je i nastartování spolupráce a vzájemná synergie mezi oběma zařízeními.

Stavět chceme na pevných základech, které v Roudnici již jsou. Je tady velmi kvalitní porodnice, chirurgické pracoviště, rehabilitace, interna a další pracoviště poskytující velice kvalitní péči a služby o pacienty,” říká nový ředitel Nemocnice Roudnice. Z užší vazby mezi oběma nemocnicemi, které od sebe dělí jen pár desítek minut jízdy autem, bude profitovat hlavně pacient. Jedním z cílů je například rozšíření spektra operačních výkonů a tím i zlepšení jejich dostupnosti pro pacienty z Roudnice a okolí. Stejně tak se chceme zaměřit na kvalitu poskytované péče a v horizontu dvou let získat akreditaci pro nemocnici.”

Jedním z prvních jednání, které v nové funkci Peter Kysela plánuje, je i návštěva roudnické radnice, při které chce vedení města informovat o dění v nemocnici a záměrech svých i skupiny Penta Hospitals. Nemocnice slouží primárně lidem z Roudnice nad Labem a okolí, takže dobrou spolupráci s místní samosprávou považuji za základ,” uzavírá nový ředitel s tím, že vedle provozu nemocnice dojde řeč i na možnost spolupráce při náboru zdravotnického personálu.

Peter Kysela má více než desetileté manažerské zkušenosti v oboru zdravotnictví. Vystudoval obor managementu ve Spojených státech a je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. V minulosti stál ve vedení soukromé polikliniky a v současné době zastává funkci ředitele Nemocnice Vršovice, která je součástí skupiny Penta Hospitals.

Nemocnice Roudnice nad Labem byla vybudována jako okresní nemocnice v roce 1897. V 80. letech minulého století prošla rozsáhlou přestavbou, během které byla vybudována v areálu také poliklinika. Od roku 2019 je nemocnice součástí skupiny Penta Hospitals CZ. Ta zahrnuje jak sedm nemocnic, ambulantní služby, tak síť specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou – Alzheimer Home, a je tedy jedním z nejvýznamnějších poskytovatelů zdravotnických služeb v České republice.

V Roudnici nad Labem Penta Hospitals v letošním roce investuje 77 milionů do výstavby dvou úplně nových oddělení, DIOP s dvaceti a NIP s osmnácti lůžky. Pro jejich vznik se vyžije nevyužívaná část nemocnice, která projde kompletní rekonstrukcí i přístavbou. Zatímco oddělení pečovatelské intenzivní péče zahájí svůj provoz ještě letos, s dokončení jednotky NIP se počítá v druhé polovině příštího roku. Po dokončení investice tak vůbec poprvé v historii bude možné, aby pacienti z regionu, kteří vyžadují dlouhodobou intenzivní péči, byli hospitalizováni v blízkosti svého domova i rodin. Dosud museli být, podle dostupnosti kapacit, převáženi do zařízení desítky a někdy i stovky kilometrů vzdálených.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru