Muži odpojili plynoměr, tak si přívod plynu vyřešil po svém. Teď mu hrozí dvouletý trest
Ilustrační foto
Litoměřice

Lovosicko - Litoměřičtí kriminalisté sdělili obvinění 45letému muži z Lovosicka pro trestný čin krádeže. Obviněný měl mít z důvodů nezaplacení energií odpojený plynoměr. Místo vyrovnání dluhu však přívod plynu vyřešil po svém. Měl neoprávněně propojit měřící místo svým plynoměrem zakoupeným na bazarovém prodeji.

Takovýmto způsobem měl bez platně uzavřené smlouvy neoprávněně odebírat plyn do svého obydlí v období od měsíce září do prosince roku 2021. Škoda způsobená neoprávněným odběrem je odhadována na více než 10 tisíc korun. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému až dvouletý trest odnětí svobody.

"Obviněný si možná mylně myslel, že pracovníci společností dodávajících energie kontrolují odběrná místa pouze v době běžných odečtů. Ale není tomu tak. Kontroly jsou prováděny namátkově v průběhu celého roku. Tímto způsobem také ve výše uvedeném případě nečekaná kontrola odhalila neoprávněný odběr plynu," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru