Muž našel cizí platební kartu a vydal se s ní na nákupy, teď mu hrozí tříletý trest
Ilustrační foto
Litoměřice

Lovosice - Lovosičtí policisté na základě operativního šetření a místní znalosti vypátrali podezřelého muže, který měl nakupovat a platit cizí kartou. Platební kartu se mu mělo podařit získat, když na blíže nezjištěném místě v Lovosicích měl najít peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou.

"Finanční hotovost měl využít pro svou potřebu a dále nakupoval v různých prodejnách v Lovosicích zboží, které měl platit nalezenou cizí platební kartou. Z karty měl během chvíle stačit odčerpat více než 4 tisíce korun. Výše uvedeného činu se měl dopustit i přesto, že za obdobné jednání byl v nedávné době pravomocně odsouzen a potrestán. Nyní mu ve zkráceném přípravném řízení policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Osmadvacetiletý Lovosičan se k činu se doznal a v případě soudem uznané viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru