První květnové dny budou celkem teplé, přinesou však přeháňky a bouřky
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - Neduh nevýrazného tlakového pole – tvorba kupovité oblačnosti, lépe řečeno přeháněk a bouřek. Česká republika se právě nachází v nevýrazném tlakovém poli s tím, že současně je ve vlhčím oceánském vzduchu. Suma sumárum nám z toho vychází, že je momentálně nemožné, aby na nebi nebyl ani jeden mrak. Zároveň to ale znamená, že mrakouši budou mít docela žně. Mrakouš = odvozenina od šotouše, čili je řeč o těch, co rádi fotí mráčky, resp. pořádné mraky (cumulonimbus má do nevinného mráčku fakt daleko). Ať už patříte k mrakoušům, šotoušům, spotterům, sluníčkářům, spasitelům nebo kdoví kam, počasí je to úplně, ale úplně jedno. Co z toho plyne? Milujte počasí – v mokrém i suchém, v chladném i teplém, ve slunečném i zamračeném... Prostě dobrým počasovým čakrám zdar!

 

 

Tož když už jsme u těch čaker... Na 3. května připadá Mezinárodní den svobody tisku a mimoto Den Slunce. Takže v zájmu svých čaker zavítejte na tzv. alternativní zpravodajské portály, budete-li mít dlouhou chvíli, ušijte si alobalové sombréro, ideálně trojvrstvé, a hlavně nezapomeňte poděkovat jediné hvězdě v našem pustém (prý pustém, Měsíc, Mars i další pevné planety jsou přeci plné podzemních základen!) planetárním systému za to, že i dnes do našich životů poslala pořádnou dávku světla.

Oukej, teď zase trochu zvážněme. Letošní první máj byl teplotně fajn (jak pro koho, pravda). Na stanicích ČHMÚ se rtuť teploměru vyšplhala až na 22,6 °C, a to v severočeských Doksanech. Jak je vidno, k „proslavení“ malé obce stačí jedna meteostanice, dotací z EU ani reklamní kampaně netřeba. Každopádně, doksanská stanice samozřejmě pamatuje ještě teplejší první máje. Jako třeba v roce 2012 (tím se dostáváme ke konci světa a hrubovibračním čakrám, ajajaj), kdy naměřila až 30,4 °C. K nejteplejším místům v zemi v neděli patřilo Brno, s teplotou 21,3 °C. I Brno pamatuje žhavější prvomájové časy a shodou troposféricko-časoprostorových náhod také hlavně v roce 2012, kdy také naměřilo až 30,4 °C. Že by chyba v počasovém Matrixu?

To by asi stačilo.

Na závěr ještě pohled do budoucí přítomnosti:

3. května: Mraky sem, mraky tam (většinou polojasno až oblačno, spíš to druhý) a místy přeháňky/bouřky. Maxima okolo 16 až 20 °C.

4. května: Mraky sem, mraky tam (většinou polojasno až oblačno, spíš to druhý) a místy přeháňky/bouřky. Maxima okolo 17 až 21 °C, ojediněle až 22 °C.

5. května: Mraky sem, mraky tam (většinou polojasno až oblačno, spíš to druhý) a místy přeháňky/bouřky. Maxima okolo 15 až 19 °C.

A to už je opravdu vše. Nechť jsou Vaše čakry co nejčistší (doslova i v přeneseném smyslu).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru