Agresivní opilec bezdůvodně napadal lidi na ulici. Jeho řádění ukončila až hlídka policistů
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Obvinění hned ze čtyř trestných činů, které měl spáchat během jedné hodiny, si převzal osmatřicetiletý recidivista z Litoměřic. V dopoledních hodinách měl na místě veřejně přístupném nejprve bez důvodu začít vulgárně nadávat ženě středního věku. Tuto měl následně povalit na zem a fyzicky napadnout.

V dalším pokračování napadání mu zabránil náhodný svědek, který jej okřikl. Za několik málo minut poté, však měl na místě veřejně přístupném, opět stejným způsobem bezdůvodně napadnout procházejícího muže. Jeho další obětí měla být mladá žena, ke které měl přiběhnout v úmyslu zmocnit se její tašky s nákupem. Napadená žena se nechtěla tašky vzdát a stala se také terčem fyzického útoku násilníka. Všichni tři poškození utrpěli blíže nespecifikovaná zranění.

Násilné řádění recidivisty následně ukončila hlídka policistů, která jej zadržela. Při provádění služebních úkonů udeřil náhle recidivista zasahujícího policistu, když se pokusil útok zopakovat, muselo mu být v jeho jednání zabráněno užitím donucovacích prostředků. Dotyčnému byla provedena také dechová zkouška na alkohol, která přesahovala hodnotu jedné promile.

"Následně si na policejní služebně převzal obvinění pro trestné činy těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, násilí proti úřední osobě, loupež a výtržnictví. Návrh na vazební stíhání recidivisty byl akceptován. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru