Žhář zapálil na Roudnicku dva stohy, policistům se k činu přiznal
Foto: Policie ČR
Litoměřice

Roudnicko - Na konci března tohoto roku přijali policisté na lince 158 hned dvě oznámení o požáru stohů na Roudnicku nedaleko Hory Říp. V prvním případě došlo k zahoření stohu slámy, který byl složený z cca 470 kusů balíků. Tento stoh bohužel lehl popelem. Druhé oznámení přišlo zanedlouho poté z místa vzdáleného asi 2km od prvního požáru stohu.

Policisté ihned vyrazili na místo a za použití hasicích přístrojů začínající požár uhasili. Podařilo se jim tak zachránit stoh sena, který čítal cca 400 balíků v předběžné hodnotě 160 tisíc korun. Z ohledání místa činu vyplynulo, že příčinou požárů je s největší pravděpodobností nedbalost při manipulaci s ohněm nebo úmyslné zapálení. Policisté se ihned pustili do práce a intenzivně pátrali po neznámém pachateli.

"Na základě operativního šetření se jim podařilo vypátrat 28letého muže z Roudnicka, který má pravděpodobně oba požáry na svědomí. Včerejšího dne mu bylo sděleno obvinění pro trestný čin poškození cizí věci. V případě soudem uznané viny mu hrozí až roční trest odnětí svobody. Motivem bylo pravděpodobně zkratovité jednání obviněného, který se k činu doznal a lituje toho. S předběžnou škodou přesahující 100 tisíc korun se bude muset nyní vypořádat," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru