Litoměřičan ztratil na ulici mobilní telefon s peněženkou, tu mu přišly vrátit poctivé děti
ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Páteční ráno bylo opravdu smolným pro Litoměřičana, který v okolí ulice Stránského v Litoměřicích ztratil peněženku s finanční hotovostí a veškerými doklady a také mobilní telefon.

Poškozený svou ztrátu oznámil na policejní služebně, kde byly také zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu. Velký obrat v případu udělaly poctivé děti. Nalezenou peněženku s obsahem nemalé finanční hotovosti vrátily poškozenému, za což jim patří velké poděkování.

Mobilní telefon se dosud nenalezl. Případný nálezce, který si jej ponechá, musí počítat s tím, že se může dostat do křížku se zákonem. Může se dopustit trestného činu (přestupku) a to i v případě, že s nálezem nijak nedisponuje, ale odmítá jej vydat oprávněné osobě. Nalezenou věc je možné odevzdat na policii nebo úřad. Lze jí také odevzdat anonymně a to prostřednictvím schránek důvěry. Ty jsou v každém městě či obci.

V případě, že si neznámý nepoctivec mobil bude chtít přivlastnit a používat jej pro svou potřebu, měl by vědět, že přístroj bude zablokován.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru