Policisté se na Litoměřicku zaměřili na nákladní dopravu. A padaly pokuty
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Litoměřice

Litoměřicko - V minulém týdnu probíhala v litoměřickém okrese krajská dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena především na nákladní vozidla.

Dopravní policisté kontrolovali, zda řidiči hromadné přepravy osob a nákladních vozidel dodržují všechny povinnosti, které jim ukládá platná legislativa. Kontrola byla zaměřena zejména na dodržování bezpečnostních přestávek a denní doby řízení, na převoz nebezpečných věcí v režimu ADR a technický stav vozidel.

Policisté zastavili a zkontrolovali 26 vozidel a zjistili sedm případů porušení zákona. Pět řidičů porušovalo dodržování bezpečnostních přestávek a denní doby řízení u dalších dvou se jednalo o porušení silničního zákona. "Celkem bylo uloženo 6 blokových pokut za 3500 korun a v jednom případě byla uložena kauce ve výši 10 tisíc korun. Jeden přestupek byl oznámen k projednání ve správním řízení na příslušný úřad. Dechová zkouška na alkohol nebyla pozitivní u žádného z kontrolovaných řidičů," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru