Kvůli událostem na Ukrajině se ve středu ruší pravidelná zkouška sirén
Ilustrační foto, zdroj: HZS Ústeckého kraje
Litoměřice

ČR - Ve středu 2. března bude z rozhodnutí generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky zrušena pravidelná zkouška sirén.

Důvodem tohoto rozhodnutí je snaha předejít nežádoucí panice mezi obyvatelstvem, i s ohledem na občany z Ukrajiny, kteří v České republice vyhledávají bezpečí.

„V České republice žije v současné době na 200 tisíc občanů Ukrajiny. Další k nám prchají před Putinovou agresí. Sirénami jim nechceme připomínat hrůzu, před kterou opustili své domovy. Rozhodnutí Hasičského záchranného sboru České republiky zrušit pravidelnou zkoušku sirén proto považuji za logické a správné,“ uvádí k důvodům pro zrušení zkoušky ministr vnitra Vít Rakušan.

Není to poprvé, kdy se zkouška sirén ruší. Bylo tomu tak například při povodních v letech 2009 a 2013, v roce 2010 při návštěvě prezidentů nebo v dubnu, květnu a listopadu 2020 z důvodu mimořádného stavu v souvislosti s koronavirem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru