OPATŘENÍ: Kde je více lidí, budou častěji vidět policisté v uniformách
Ilustrační foto
Litoměřice

ČR - Všimli jste si u obchodních center či u nádraží policejních hlídek na místě, kde jste je dříve neviděli? Budou tam v následujícím období častěji.

Od roku 2016 platí v ČR 1. stupeň ohrožení terorismem, v rámci kterého Policie ČR realizuje opatření na vybraných subjektech z kategorie tzv. měkkých cílů. Smyslem opatření je zvýšený dohled a komunikace se zástupci těchto objektů. V této oblasti se v současnosti nic nemění, policisté budou dál v rámci běžného výkonu služby provádět dohled nad vybranými objekty a lokalitami s tím, že je na operativním rozhodnutí každého krajského ředitele u vytipovaných objektů nastavit intenzivnější dohledový režim.

"Ačkoliv nemáme žádné konkrétní informace o přímé bezpečnostní hrozbě, tak ale v nejbližších dnech bude s ohledem na geopolitickou situaci možné častěji vidět uniformované policisty na exponovaných místech, typicky například autobusová či vlaková nádraží, a všechny součásti Policie ČR budou samozřejmě operativně vyhodnocovat veškeré dostupné informace a nastavovat výkon služby tak, aby bylo minimalizováno jakékoliv bezpečnostní riziko," uvádí Ondřej Moravčík, mluvčí Policejního prezidia.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru