FOTO: Tahle pivnice musí zavřít! Na zemi ležel mrtvý hlodavec, myší bobky se válely mezi skleničkami i jídlem
Mrtvý hlodavec. Foto: SZPI
Litoměřice

Ústí nad Labem - Kvůli výskytu hlodavců musela Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřít pivnici Tipka v Ústí nad Labem.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) provedla úřední kontrolu v provozovně pivnice a inspektoři uvnitř zjistili mimo jiné výskyt myšího trusu či přítomnost těla uhynulého hlodavce. "S ohledem na kontrolní zjištění jsme provozovateli uložili úplný zákaz užívání prostor provozovny," uvádí aktuálně inspekce.

Inspektoři SZPI uvnitř pivnice zjistili výskyt myšího trusu, a to ve skladu potravin, ve skladu se sudy, v kuchyni i za barem. Během kontroly se v kuchyni na podlaze pod dřezem nacházelo tělo mrtvého hlodavce. "V provozovně jsme dále zjistili výrazně zanedbaný úklid včetně nečistot na podlaze a v regálech či zařízeních. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem nebyly přítomné potraviny adekvátně chráněny proti riziku kontaminace, jejímž vlivem nemusí být vhodné k lidské spotřebě," dodává inspekce ke kontrole.

edeniky 1877

edeniky 1876

Foto: SZPI

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru