Vedení Krajské zdravotní a odborové organizace našli shodu při jednání o navýšení mezd
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - Jednání vedení Krajské zdravotní s odborovými organizacemi o navýšení mzdových tarifů vedlo ke shodě. Aktuálně o tom informuje Krajská zdravotní.

V pátek 18. února proběhlo jednání zástupců vedení Krajské zdravotní v čele s Ondřejem Štěrbou, předsedou představenstva, a zástupců odborových organizací o navýšení mzdových tarifů pro další období. Za odbory se jednání zúčastnili také předsedkyně OSZSP ČR Dagmar Žitníková a předseda LOK-SČL Martin Engel.

Odbory požadovaly, a to po celé období kolektivního vyjednávání, navýšení mzdových tarifů o 6 % pro všechny zaměstnance, a navýšení benefitů přiznaných současnou kolektivní smlouvou. Jakékoliv jiné informace neodpovídaly průběhu kolektivního vyjednávání. Tuto záležitost si obě strany vyjasnily.

Jednání skončilo dohodou. S účinností od 1. března tohoto roku dochází k navýšení mzdových tarifů, a to o 6 % pro všechny zaměstnance Krajské zdravotní beze změn již přiznaných benefitů.

„Vážíme si práce všech našich zaměstnanců, bez kterých by nemocnice sdružené v Krajské zdravotní nemohly poskytovat zdravotní péči v co nejvyšší možné a dostupné kvalitě. Jsme rádi, že jsme nakonec došli ke shodě se zástupci odborových organizací,“ říká k uzavření dohody předseda představenstva Krajské zdravotní Ondřej Štěrba.

Nyní je před vedením Krajské zdravotní a odbory závěrečné jednání o kolektivní smlouvě, která bude účinná od 1. března 2022.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru