Prodej lyžařské helmy ženě z Litoměřicka nevyšel. Na tohle si dejte pozor, varuje policie!
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Litoměřicko - Policisté přijali oznámení o nevydařeném prodeji lyžařské helmy od mladé ženy z Roudnicka. Neznámá osoba ji oslovila s tím, že chce od ní koupit lyžařskou helmu nabízenou k prodeji přes inzertní portál.

Osoba poslala poškozené přes Whatsapp odkaz, který obsahoval požadavky na vyplnění údajů o platební kartě. Následně po získání těchto údajů si neznámá osoba převedla finanční hotovost 6 600 korun na svůj účet. "O lyžařskou helmu se již nezajímala a s poškozenou přestala komunikovat. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Policisté opakovaně apelují na opatrnost při zadávání osobních údajů. "V žádném případě nesdělujte k Vaší osobě žádné citlivé údaje ani bezpečností údaje z Vaší platební karty, nebo přístupové údaje k online bankovnictví! Buďte velmi opatrní i při různých nabídkách, zejména těch, které jsou anonymní cestou spojeny se získáváním citlivých a dalších údajů o Vás," dodává Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru