Výstraha před větrem a zapadanými silnicemi: Hlavně na horách bude zase divočina
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - Meteorologové vydali do zítřejší půlnoci výstrahu před silným větrem s nárazy až 70 km/h a tvorbou závějí. Varování platí zejména pro horské oblasti, v Krušných horách od Karlovarska přes Chomutovsko, Mostecko a Teplicko v Ústeckém kraji.

Divočejší počasí přinese komplikace zejména v silničním provozu, upozorňuje Ředitelství silnic a dálnic a nabádá šoféry k opatrnosti.

Při silném větru hrozí možná poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách. Na horách je vhodné při vichřici omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

Od vyšších poloh se budou místy tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje. Nebezpečné podmínky panují při řízení vozidel, některé vozovky mohou být nesjízdné. Komplikace mohou dočasně nastat se zásobováním, zdravotnickými službami apod. Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a počítat s prodloužením doby jízdy. Při jízdě autem nezapomeňte na zimní výbavu, sněhové řetězy a nářadí k případnému vyproštění vozidla. Ve vozidle je vhodné mít teplé oblečení a alespoň minimální zásobu nápojů a jídla.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru